SHOWTANSSI

on monipuolinen, vauhdikas ja näyttävä tanssinlaji, jossa yhdistellään eri tyylilajeja, sekä niiden elementtejä aina valitun teeman mukaan. Showtanssin lajitekninen pohja juontuu pääosin jazztanssista, joka taas on kehittynyt afrikkalaisen tanssiperinteen, stepin, modernin tanssin ja baletin pohjalta. Sana ”show”, eli suomeksi ”näyttää, näytellä, näkyä, esittää..”, kertoo lajin luonteesta ja näyttävyydestä.

Showtanssille lajin omaista ovat aksentoidut voimakkaat liikkeet ja suuret liikelaajuudet. Showtanssi kuuluu pääosin kaupallisen tanssin genreen ja on liikekieleltään voimakasta, sekä hyvin esittävää ja kertovaa. Showtanssin historia on alunperin lähtöisin Broadwaylta esityksistä ja musikaaleista, kuin myös vanhoista amerikkalaisista elokuvista Fred Astairen tähdittämänä, mutta on vuosikymmenten saatossa fuusioitunut ja kehittynyt nykyiseen muotoonsa.

Showtanssissa järjestetään myös vuotuisia kilpailuita niin Suomessa, kuin ulkomaillakin [Finnish Dance Organization (FDO) ja International Dance Organization (IDO)]. Lajissa on siis mahdollista kilpailla, mutta soveltuu myös erinomaisesti viikkotunti harrastukseksi ja taitotasoja on alkeista edistyneisiin. 

Tunnin sisältö:

Showtanssitunti rakentuu alkulämmittelystä, erilaisista lajinomaisista keskilattia-, sekä salinpoikki-harjoituksista, sekä lopputanssisarjasta. Laji on dynaaminen ja liikelaatu voimakas sekä ajoittain myös räjähtävä ja tilankäytössä ei säästellä, eli lajiin kuuluu vauhdikas liikuminen. Näyttävä tyylilaji on kaupallinen, eli myös useimmiten musiikkityylit painottuvat kaupalliselle puolelle, mutta muuten musiikit vaihtelevat laidasta laitaan. Showtanssi sopii kaiken ikäisille, sekä tasoisille tanssijoille!